Siirry sisältöön

Greencare työtoiminta

Alitalon tila on talletettu Aluehallintoviraston Valveriin sekä rekisteröity Soiten yksityisten sosiaalipalveluiden tarjoajaksi. Toiminta-alueena on Soiten lähikunnat. Alitalon tilan greencare-työtoiminta voi olla vaihtoehto tai täydentävä työtoiminnan muoto perinteisten toimintakeskuspäivien rinnalle. Soiten alueella kehitysvammaisilla ja sosiaalisen kuntoutuksen asiakkailla on mahdollisuus valita palvelusetelin avulla itselleen sopiva palveluntarjoaja. Alitalon tila on yksi Soiten yksityisistä palveluntarjoajista, tarjoamme sekä kehitysvammaisille että sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaille greencare-työtoimintaa. Mielenterveyskuntoutujilla on myös mahdollisuus hakeutua toimintaan maksusitoumuksen kautta.

Toimintapäiviä on tarjolla torstaisin ja perjantaisin 9-15.

Alitalon tilalla toimii Greencare-työtoiminta erityisryhmille, toiminnan ohjaajana työskentelee AMK sairaanhoitaja/terveydenhoitaja. Toimintaympäristö on remontoitu vahvasti erityistarpeet huomioonottaen. Työtoimintalaisten työaika on maksimissaan kuusi tuntia. Päivien pituus sovitaan asiakaskohtaisesti omaan vointiin ja jaksamiseen suhteutettuna. Meillä tehdään tyypillisiä maatilan töitä, kuten ruokitaan eläimiä, hoidetaan niitä ja ylläpidetään eläinten karsinoiden siisteyttä. Kesällä hoidetaan kukkia, ajetaan nurmikkoa ja nautitaan päiväkahveista eläinten äärellä pihalla. Talvella kolataan lunta, tehdään polttopuita ja retkeillään laavulle eläinten kanssa.

Lounas nautitaan yhdessä keittiössä päivän keskellä, joskus lounas valmistetaan porukalla jos sellainen toive on. Lounaan jälkeen hoidetaan vielä eläimiä ja tehdään aamulla sovittuja tehtäviä. Päivän päätteeksi juodaan päiväkahvit.

Aamut alkaa aamupuurolla ja aamukahvilla jolloin käydään samalla läpi päivän työtehtävät. Aamupalan jälkeen arvioidaan oma fiilis hymynaamamittarilla. Jokainen toimintaan osallistuva saa valita kyseiselle päivälle oman vastuueläimen, jonka perustarpeista huolehtii päivän ajan. Askareet tehdään kuitenkin yhdessä puuhaten. Päivän askareet on merkittynä magneettitaululle, jonka ajantasaisuudesta huolehtii tilan ohjaaja. Lounaan jälkeen siirrytään vielä viimeistelemään päivän töitä, ja tarkistetaan kaikki työt tehdyksi. Lopuksi juodaan vielä yhdessä pullakahvit. Kahvittelun aikana käydään läpi päivän kulku ja valitaan edellisen viikon "tsemppari".

Viikon tsemppari

Yhdessä toimintaporukan kanssa on sovittu, mitkä ovat tsempparin piirteitä ja joka viikko porukasta valitaan yksi edellisen viikon tsemppari. Tsemppari saa laittaa oman tähtensä taululle ja olla ylpeä itsestään 🙂 Ennen kotiinlähtöä arvioidaan vielä päivän jälkeen oma mieliala hymynaamamittarilla. Sitten koittaa kotiinlähdön aika. Vuoden päätteeksi lasketaan kellä on eniten tsemppitähtiä.

Sydämellisesti tervetuloa meidän kodinomaiseen työtoimintaan jossa jokaisella on oma tärkeä roolinsa; kaikki eläimet on hoidettava ja mikäs sen mukavampaa kuin puuhailla yhdessä.