Siirry sisältöön

Greencare työtoiminta

Hyvä päivä alkaa yhteisellä aamukaffilla!

Alitalon tila on talletettu Aluehallintoviraston Valveriin sekä rekisteröity Soiten yksityisten sosiaalipalveluiden tarjoajaksi. Toiminta-alueena on Soiten lähikunnat. Alitalon tilan greencare-työtoiminta voi olla vaihtoehto tai täydentävä työtoiminnan muoto perinteisten toimintakeskuspäivien rinnalle. Soiten alueella kehitysvammaisilla ja sosiaalisen kuntoutuksen asiakkailla on mahdollisuus valita palvelusetelin avulla itselleen sopiva palveluntarjoaja. Alitalon tila on yksi Soiten yksityisistä palveluntarjoajista, tarjoamme sekä kehitysvammaisille että sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaille greencare-työtoimintaa.

Waltteri tietää että lounaan jälkeen ehtii mätkähtää ruokalevolle kun ootellaan kaffia! 😀

Toimintapäiviä on tarjolla torstaisin ja perjantaisin 9-15.

Alitalon tilalla toimii Greencare-työtoiminta erityisryhmille, toiminnan ohjaajana työskentelee AMK sairaanhoitaja/terveydenhoitaja. Toimintaympäristö on remontoitu vahvasti erityistarpeet huomioonottaen. Työtoimintalaisten työaika on maksimissaan kuusi tuntia. Päivien pituus sovitaan asiakaskohtaisesti omaan vointiin ja jaksamiseen suhteutettuna. Meillä tehdään tyypillisiä maatilan töitä; annetaan eläimille aamuruuat, huolehditaan vedet ja aamuheinät, siistitään aitauksia ja eläinsuojia. Harjataan ja hoidetaan eläimiä. Kesällä hoidetaan kukkia, ajetaan nurmikkoa ja nautitaan päiväkahveista eläinten äärellä pihalla. Talvella lisäksi kolataan lunta ja tehdään polttopuita. Joulun lähestyessä valmistellaan tilaa joulua varten erilaisin yhteisin askarein ja kevään korvilla valmistellaan eläinten siirtymistä ulkosalle.

Tilalta ei karvaisia työnjohtajia puutu 🙂

Lounas nautitaan yhdessä keittiössä päivän keskellä, joskus lounas valmistetaan porukalla jos sellainen toive on. Lounaan jälkeen hoidetaan vielä eläimiä ja tehdään aamulla sovittuja tehtäviä. Päivän päätteeksi juodaan päiväkahvit.

Aamut alkaa aamukahvilla jolloin käydään läpi kuulumiset ja arvioidaan oma fiilis hymynaamamittarilla. Sen jälkeen päivän työtehtävät käydään läpi kuvakkein ja sanallisesti, jokaiselle löytyy jotakin askaretta jonkun eläimen parissa. Samalla tarkastetaan, kuka on ollut viime työviikon tsemppari. Askareet tehdään osa yhdessä puuhaten, osa itsenäisesti. Päivän tehtävät on merkittynä magneettitaululle. Lounaan ja pullakaffien jälkeen siirrytään vielä viimeistelemään päivän töitä, ja tarkistetaan kaikki työt tehdyksi.

Välillä jätetään työt vähemmälle ja paijataan enemmän. Sekin on joskus ihan ok!

Sitten tuumataan vain jättää "pomolle" enemmän illaksi töitä! 😀

Viikon tsemppari

Joka viikko porukasta valitaan yksi edellisen viikon tsemppari. Tsemppari saa laittaa oman tähtensä taululle ja olla ylpeä itsestään 🙂 Ennen kotiinlähtöä arvioidaan vielä päivän jälkeen oma mieliala hymynaamamittarilla. Sitten koittaa kotiinlähdön aika. Vuoden päätteeksi lasketaan kellä on eniten tsemppitähtiä.

Sydämellisesti tervetuloa meidän kodinomaiseen työtoimintaan jossa jokaisella on oma tärkeä roolinsa; kaikki eläimet on hoidettava ja mikäs sen mukavampaa kuin puuhailla yhdessä. Maatila on pieni, eläimiä melko vähän joten meillä on mahdollisuus edetä sen päivän oman voinnin ja muiden tekijöiden mukaan. Sydämen asiana on loppuviimein kuitenkin jokaisen viihtyvyys, niin eläinten kuin asiakkaidenkin.