Siirry sisältöön

Greencare työtoiminta

Hyvä päivä alkaa yhteisellä aamukaffilla!

Alitalon tila on talletettu Aluehallintoviraston Valveriin sekä rekisteröity Soiten yksityisten sosiaalipalveluiden tarjoajaksi. Toiminta-alueena on Soiten lähikunnat. Alitalon tilan greencare-työtoiminta voi olla vaihtoehto tai täydentävä työtoiminnan muoto perinteisten toimintakeskuspäivien rinnalle. Soiten alueella kehitysvammaisilla ja sosiaalisen kuntoutuksen asiakkailla on mahdollisuus valita palvelusetelin avulla itselleen sopiva palveluntarjoaja. Alitalon tila on yksi Soiten yksityisistä palveluntarjoajista, tarjoamme sekä kehitysvammaisille että sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaille greencare-työtoimintaa.

Waltteri tietää että lounaan jälkeen ehtii mätkähtää ruokalevolle kun ootellaan kaffia! 😀

Toimintapäiviä on tarjolla torstaisin ja perjantaisin 9-14.

Alitalon tilalla toimii Greencare-työtoiminta erityisryhmille, toiminnan ohjaajana työskentelee AMK sairaanhoitaja/terveydenhoitaja. Toimintaympäristö on remontoitu vahvasti erityistarpeet huomioonottaen. Työtoimintalaisten työaika on maksimissaan kuusi tuntia. Päivien pituus sovitaan asiakaskohtaisesti omaan vointiin ja jaksamiseen suhteutettuna. Meillä tehdään tyypillisiä maatilan töitä; annetaan eläimille aamuruuat, huolehditaan vedet ja aamuheinät, siistitään aitauksia ja eläinsuojia. Harjataan ja hoidetaan eläimiä. Kesällä hoidetaan kukkia, ajetaan nurmikkoa ja nautitaan päiväkahveista eläinten äärellä pihalla. Talvella lisäksi kolataan lunta ja tehdään polttopuita. Joulun lähestyessä valmistellaan tilaa joulua varten erilaisin yhteisin askarein ja kevään korvilla valmistellaan eläinten siirtymistä ulkosalle. Yhdessä sopien pidämme myös erilaisia teemapäiviä vuoden aikana, kuten toiveruoka - tai leipomispäiviä.

Tilalta ei karvaisia työnjohtajia puutu 🙂

Työtoimintapäivän aikana nautitaan myös yhdessä lounas, jonka kylkiäisiksi syödään jälkkärit. Päivän päätteeksi juodaan vielä päiväkaffit ja pistetään päivä pakettiin. Jos jotain tilan töitä on vielä jäänyt aamupäivältä tekemättä, tehdään ne vielä pois alta ja jäädään odottelemaan taksikyytiä kotia kohti.

Aamut alkaa aamukahvilla jolloin käydään läpi kuulumiset ja arvioidaan oma fiilis hymynaamamittarilla. Sen jälkeen päivän työtehtävät käydään läpi kuvakkein ja sanallisesti, jokaiselle löytyy jotakin askaretta jonkun eläimen parissa. Samalla käydään läpi, kuka on ollut viime työviikon tsemppari. Askareet tehdään osa yhdessä puuhaten, osa itsenäisesti. Päivän tehtävät on merkittynä magneettitaululle.

Välillä jätetään työt vähemmälle ja paijataan enemmän. Sekin on joskus ihan ok!

Viikon tsemppari

Joka viikko porukasta valitaan yksi edellisen viikon tsemppari. Tsemppari saa laittaa oman tähtensä taululle ja olla ylpeä itsestään 🙂 Ennen kotiinlähtöä arvioidaan vielä päivän jälkeen oma mieliala hymynaamamittarilla. Sitten koittaa kotiinlähdön aika. Vuoden päätteeksi lasketaan kellä on eniten tsemppitähtiä. Eniten tsemppitähtiä kerännyt palkitaan Vuoden tsemppari-palkinnolla.

Sydämellisesti tervetuloa meidän kodinomaiseen työtoimintaan jossa jokaisella on oma tärkeä roolinsa; kaikki eläimet on hoidettava ja mikäs sen mukavampaa kuin puuhailla yhdessä. Maatila on pieni, eläimiä melko vähän joten meillä on mahdollisuus edetä sen päivän oman voinnin ja muiden tekijöiden mukaan. Sydämen asiana on loppuviimein kuitenkin jokaisen viihtyvyys, niin eläinten kuin asiakkaidenkin.