Hyvä päivä alkaa yhteisellä aamukaffilla!

Alitalon tila on talletettu Aluehallintoviraston Valveriin sekä rekisteröity Soiten yksityisten sosiaalipalveluiden tarjoajaksi. Toiminta-alueena on Soiten lähikunnat. Alitalon tilan greencare-työtoiminta voi olla vaihtoehto tai täydentävä työtoiminnan muoto perinteisten toimintakeskuspäivien rinnalle. Soiten alueella kehitysvammaisilla ja sosiaalisen kuntoutuksen asiakkailla on mahdollisuus valita palvelusetelin avulla itselleen sopiva palveluntarjoaja. Alitalon tila on yksi Soiten yksityisistä palveluntarjoajista, tarjoamme sekä kehitysvammaisille että sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaille greencare-työtoimintaa.

Waltteri tietää että lounaan jälkeen ehtii mätkähtää ruokalevolle kun ootellaan kaffia! 😀

Alitalon tilalla toimii Greencare-työtoiminta erityisryhmille, toiminnan ohjaajana työskentelee AMK sairaanhoitaja/terveydenhoitaja. Alitalon tilan greencare-työtoimintaa on tarjolla keskiviikosta perjantaihin klo 9-13. Toimintaympäristö on remontoitu vahvasti erityistarpeet huomioonottaen. Meillä tehdään tyypillisiä maatilan töitä; annetaan eläimille aamuruuat, huolehditaan vedet ja aamuheinät, siistitään aitauksia ja eläinsuojia. Harjataan ja hoidetaan eläimiä. Kesällä hoidetaan kukkia, ajetaan nurmikkoa ja nautitaan päiväkahveista eläinten äärellä pihalla.

Kesäisin maalataan ja kunnostetaan eläinsuojia, viljellään kasvihuoneessa kasveja ja nautitaan kesästä terassilla. Talvella kolataan lunta, tehdään polttopuita ja lämmitellään nuotion äärellä makkaranpaiston merkeissä. Joulun lähestyessä valmistellaan tilaa joulua varten erilaisin yhteisin askarein ja kevään korvilla valmistellaan eläinten siirtymistä ulkosalle. Yhdessä sopien pidämme myös erilaisia teemapäiviä vuoden aikana, kuten toiveruoka – tai leipomispäiviä, elokuvailtapäiviä ja levyraateja. Musiikki on tärkeä osa toimintaa, karsinoita siivotaan usein porukalla ysärin pauhatessa taustalla 🙂

Tilalta ei karvaisia työnjohtajia puutu 🙂

Työtoimintapäivän aikana nautitaan myös yhdessä lounas, jonka kylkiäisiksi syödään jälkkärit. Päivän päätteeksi juodaan vielä päiväkaffit ja pistetään päivä pakettiin. Yhteiset musiikkihetket on myös tärkeitä työpäivän päätteeksi. Joskus pidetään levyraateja ja joskus pistetään ex-tempore tanssiksi.

Aamut alkaa aamukahvilla jolloin käydään läpi kuulumiset ja arvioidaan oma fiilis hymynaamamittarilla. Sen jälkeen päivän työtehtävät käydään läpi kuvakkein ja sanallisesti, jokaiselle löytyy jotakin askaretta jonkun eläimen parissa. Riippuen työtehtävistä, osa tehdään pareittain, osa ryhmissä ja omasta toiveesta saa ottaa myös itsenäisiä työtehtäviä. Edellisen viikon tsempparin julkistaminen on myös tärkeä osa työtoimintaa.

Välillä jätetään työt vähemmälle ja paijataan enemmän. Sekin on joskus ihan ok!

Viikon tsemppari

Viikottain työporukasta valikoituu viikon tsemppari. Viikon tsemppari on usein toiminnallaan jollain tavalla ollut erityisen avulias muita asiakkaita kohtaan tai osoittanut eläimiä kohtaan erityistä osaamistaan.

Vuoden päätteeksi lasketaan kellä on eniten tsemppitähtiä. Eniten tsemppitähtiä kerännyt palkitaan Vuoden tsemppari-palkinnolla.

Sydämellisesti tervetuloa meidän kodinomaiseen työtoimintaan jossa jokaisella on oma tärkeä roolinsa; kaikki eläimet on hoidettava ja mikäs sen mukavampaa kuin puuhailla yhdessä. Maatila on pieni, eläimiä on melko vähän joten meillä on mahdollisuus edetä sen päivän oman voinnin ja muiden tekijöiden mukaan.

Sydämen asiana on loppuviimein kuitenkin jokaisen viihtyvyys, niin eläinten kuin asiakkaidenkin. Lähtökohtana on aina, että jokainen lähtee kotiin hyvillä mielin ja mukavia kokemuksia rikkaampana.

Työtoiminnan ohjaajana toimii tilan omistaja, Susanna. Susannasta voit lukea lisää kohdasta “Hoivamaatilayrityksen takana”.