Siirry sisältöön

Kanat

Kanaporukkaan kuuluu 2019 syntyneet Saimi, Salli, Sointu, Sisko ja Sergei-kukko. Saimi on musta vihreänhohtoinen kana, Sisko maatiaiskana, Sointu pallopäinen valkohuntu, Saimi Plymouth rock. Sergei on Araucana-kukko joka pitää naapuruston ja akkalaumansa ruodussa. Välillä kyllä on epäselvää, pitääkö porukkaa kasassa Sointu vai Sergei. Useimmiten Sergei nimittäin löytyy yläorsilta vetämästä sikeitä kun Sointu on kenttähommissa vielä vahtivuorossa.

Joulukuussa 2019 porukkaan tuli lisävahvistusta, kun joukkoon liittyi Säde, Sanelma, Sini ja Salla. Säde, Sanelma ja Sini ovat risteytyksiä ja Salla Ayam Cemani. Salla on kanaporukasta se, joka kyllä antaa kuulua kovaa ja korkealta jos kanalassa tapahtuu jotain mikä ei Sallan mieleen ole. Useimmiten se liittyy siivoamishommiin.

Alitalon kanalan kanat ovat kotiutuneet niissä määrin, että ensimmäisenä haudontahommat aloitti Salli. Sallille syntyi alkuvuodesta 2020 tipu, joka on Alitalon tilalla ensimmäinen syntynyt eläinvauva. Tipu sai nimekseen Saara, ja Saara onkin kasvanut huimaa vauhtia. Sallin jälkeen haudontahommiin alkoi Säde, joka sai kaksi Marans-rotuista pientä tipua huhtikuussa. Säteen tiput saivat nimen Selma ja Seppo. Myös Saimi innostui hautomaan, ja silläkin on nyt kaksi pientä tipua hoidettavanaan.