Siirry sisältöön

Hevoset ja aasi

Hevoset

Alitalon tilan hevoset elävät pihatto-olosuhteissa ympäri vuoden. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hevoset saavat itse päättää viettävätkö aikaa sisätiloissa vai ulkona. Hevosillamme on käytössä heinäautomaatti, joka turvaa heinänsaannin ympäri vuorokauden neljän tunnin välein.

Herkir

Herkir on vuonna 1999 syntynyt islanninhevonen. Herkir on muuttanut Kaustiselle Susannan luokse vuonna 2016. Herkir on luonteeltaan herkkä ja vaistoaa ihmisen mielialat äärettömän taitavasti. Kun Herkirille antaa aikaa ja mahdollisuuden kuunnella ja kertoa, saa hänestä parhaimman ystävän maan päällä. Kun Herkirin luottamuksen voittaa, kulkee hän vaikka kuuhun perässä. Herkiriä voi hoitaa vapaana, se myös tottelee paljon puhetta ja ymmärtää esimerkiksi käsien viittomista mihin haluat sitä ohjata. Herkir ei pidä sidottuna olemisesta, eikä sitä ole varsinaisesti syytäkään sitoa esimerkiksi hoito- tai kengitystoimenpiteiden ajaksi koska Herkir kyllä tottelee ilman narujakin. Koska Herkir on niin herkkä, on se hyvin oppivainen ja sen takia sille on hauska opettaa kaikenlaisia temppuja. Herkir osaa muunmuassa pukea ihmisen kädessä roikkuvan riimun itse päälleen ja "antaa tassua" kavioiden puhdistuksen yhteydessä. Herkir myös itse hakeutuu harjan alle, jos harjaa pitää kädessä. Herkir on mukautunut ihmisen tahtiin kävellä, siksi sen kanssa onkin hauska liikkua luonnossa koska "jos ihminen hiipii, Herkirkin hiipii". Herkir on täydellinen peili, monessa asiassa.

Herkir rakastaa lapsia ja on äärimmäisen huolehtivainen herra. Hän valvoo katseellaan lähistöllä olevia lapsia, ja tottelee yhtä lailla pieniä lapsia kuin aikuisiakin. Herkirin lähin ihmisystävä "siviilissä" on 3,5-vuotias Vanessa-tyttäremme joka on Herkirin oma silmäterä. Herkir seuraa Vanessaa vapaana ja "antaa tassua" kun jalkaa naputetaan.

Herkirillä alkaa jaloissa ikä painaa, ja siksi kaikki liikunta on sen omilla ehdoilla. Herkir rakastaa rauhallisia kävelyitä maastossa. Joskus kun Herkirin katse kertoo, heitetään ratsastusvyö selkään ja jolkotellaan luonnosta nauttien maastossa.

Hilma

Hilma on vuonna 2005 syntynyt Amerikanminiatyyri. Hilma on muuttanut Kaustiselle syksyllä 2018 Herkirin omaksi sydänkäpyseksi. Hilma on elämänsä aikana reissannut pitkin maailmaa, viime vuosina Suomen sisällä. Hän on saanut muutaman kauniin varsan, ja kukaties sellainen pieni pyörylä nähdään vielä joskus Alitalon tilallakin.

Hilma on pieni häärääjä, joka on aina valmis kaikenlaiseen toimintaan. Hilman saa mukaan muutamalla vauhtiaskeleella ja sitten mennään. Hän on ensimmäisenä aamulla höristelemässä portilla, se tunnistaa erittäin hyvin omat ihmisensä (ja niiden autot).

Herkir on Hilmalle äärimmäisen tärkeä, ja siksi lenkille lähdetään yleensä yhdessä. Hilma ei pidä yksinolosta, joten turhaa sitä ei yksin jätetä. Yhdessä on aina mukavampaa!

Riepu

Riepu on 14-vuotias aasitamma joka muutti maaliskuussa Alitalon tilalle. Riepu valloittaa jokaikisen sydämen rauhallisuudellaan, lempeydellään, huumorintajullaan ja uteliaisuudellaan. Riepu kuuluu jo kauas; sumutorvi kajahtaa ilmoille heti kun kuulee ihmisen äänen. Riepulla on myös omat vahvat mielipiteet, mutta se ilmaisee ne jämäkän lempeästi.