Siirry sisältöön

Hoivamaatilayrityksen takana

Olen Susanna, mieleltäni ikuisesti 25 vuotta mutta virallisesti syntynyt vuonna 1987. Olen valmistunut vuonna 2009 mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitajaksi ja vuonna 2013 sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi, josta lähtien olen toiminut ohjaajana ja sairaanhoitajana mielenterveyskuntoutujien parissa. Lisäksi olemme toimineet lastensuojelun perhehoitajina yhdeksän vuotta. Yritystäni varten olen suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon. Lisäksi olen opiskellut neuropsykiatriseksi valmentajaksi sekä suorittanut psykologian perusopinnot. Luonteeltani olen jämäkkä ja jääräpäinen, tavoittelen mielelläni korkeuksiin ja teen töitä saavuttaakseni unelmani. Vaikeuksia joskus tuottaa olla vakava ja virallinen (johon on joutunut jo tähän mennessä yhteistyötahot tottumaan) joten olen joutunut muokkaamaan pienen höpsöyden ja pilkkeen silmäkulmassa osaksi yrityksen ajatusmaailmaa. Asiat vain ovat niin paljon kevyempiä oikean asenteen avulla, ja olen äärimmäisen iloinen että minulla on oma mansikkapaikka jossa jokainen porteista saapuva saa olla täysin oma itsensä. Myös minä itse.

Perheeseemme kuuluu aviomieheni lisäksi kaksi lasta. Biologinen tyttäremme on syntynyt vuonna 2015, nuoresta iästään huolimatta hoitelee maatilamme eläimet sujuvasti. Yrityksemme eläimet ovatkin vahvasti mukana arjessamme myös vapaa-ajalla. Kaikki eläimet ovat siis osa arkeamme ja perhettämme.

Olen koko elämäni viettänyt eläinten parissa ja niiden hyvinvointi on ollut minulle äärimmäisen tärkeää. Eläimet ovat olleet kaikissa elämänkäänteissä mukana, seisoen vahvasti vierellä. Ei ole ollut päivääkään, etten olisi saanut painaa poskeani jonkun rakkaan ystävän turkkia vasten. Ei päivääkään, ettei jonkun suuret ja viattomat silmät olisi päivääni valaisseet. Eläimet ovat olleet viittomassa elämääni onnellisuutta ja valoa. Tätä tunnetta haluan jakaa ihmisille, olla opettamassa ja tarjoamassa niitä onnen tunteita joita eläimet ja luonto voivat ihmiselle tarjota kunhan vain avaamme sydämemme.

Minulle, Susannalle, yrittäjänä on suuri kunnia jatkaa mieheni sukuun kuuluvaa Alitalon tilaa, joka on viime vuosina kokenut päivityksen tälle vuosituhannelle. Toivon, että pilven reunalta seurataan sikalan tarinan jatkumista hyvillä mielin.

Olen etuoikeutettu saadessani olla ohjaajana maatilallamme jossa voi ihmisten ja eläinten kanssa yhdistää hyvän elämän kulmakiviä; tasa-arvoisuutta, huolenpitoa, kunnioitusta ja onnellisuutta, omista erityispiirteistä huolimatta. Toivon, että jokaisella tilalla toimivalla on hyvä olla ja kotiin lähtiessä on hyvä mieli. Tavoitteeni maatilani toiminnassa on tuoda hymyä huulille ja tarjota värinpilkahduksia arkeen. Elämä tilalla ei ole myöskään vakavaa, meillä saa heittää kireät pipot nurkkaan ja olla sellainen kuin on. Saa toki olla kireäkin pipo päässä mutta tilan lampaat ruukaa napsia sellaiset pois päästä.

-Susanna