Lampaat

Alitalon tilan lampaat on kaikessa mukana, ja se on muuten ihan kirjaimellisesti kaikessa, vaikket haluaisi niin ne on mukana. Mielellään ne liikkuvat laumana, mutta pullokaritsoina ovat kiintyneet ihmisiin jonka ansiosta pystyvät rentoutumaan myös vierailuilla joissa käydään yksinään ihmisen kanssa. Lampaista ahvenanmaanlampaat Miina ja Moona rakastavat yli kaiken harjaamista, ja siitä syystä lammasharjoja onkin tilalla vähän siellä sun täällä jotta jokainen voi auttaa lammaspalloja villakutinassaan.

Alitalon tilan lampaat osaavat pelata tunnemölkkyä ja pyöritellä tunnenoppia, eli siis tunne-noppia mutta siis tunnenoppia. Ovat myös lukeneet oppiaineena tunnenoppia. Heh heh.

Manta

Manta on 2019 syntynyt ruskeavalkea suomenlammasuuhi, joka syntyi nelikaritsaiseen joukkoon. Mantalle ei riittänyt emolta maitoa, joten se muutti siskopuolensa Meten kanssa Alitalon tilalle nauttimaan täyteläistä lemmikkilampaan elämää. Manta on hyvin kiintynyt ihmisiin ja vahtii tarkasti että ihmiset pysyvät näköpiirissä. Manta on oma persoonansa, jolla on ehkä hieman pitkät piuhat. Se tekee Mantasta vielä suloisemman!

Mette

Mette on myös 2019 syntynyt suomenlammas, ruskea uuhi rokkaritukalla. Mette on joukon varautunein, eli häntä keskimääräisesti kiinnostaa enemmän ruoka kuin ihmiset. Mette on energinen vauhtipakkaus joka näyttää taidokkaimmat iloloikkansa heti kun pääsee kirmailemaan.

Miina

Miina on toukokuussa 2019 syntynyt musta ahvenanmaanlammas, joka matkasi Alitalon tilalle Alavudelta Harjun Villavaakusta. Miinan emo ei ikinä hyväksynyt Miinaa, joten siitä tuli tuttipullokaritsa. Harjun Villavaakussa Miinasta kehkeytyi todellinen sylilammas, ja tästä joukosta Miina on se, joka on ehdottomasti sitä mieltä että sylittelyyn ei ole yläpainorajaa. Miina tahtoo jakamattoman huomion ja osaa mitä hauskimmilla tavoilla sitä vaatia. Miinan erityistaitoihin kuuluu lentävän lampaan esittäminen, se onnistuu kun on tarpeeksi energiaa ja jaloissa nostetta! Miina on myös joka paikassa tekemässä tuhoja, murtautumassa rehuvarastoon tai syömässä asiakkaiden papereita.

Moona

Moona on huhtikuussa 2019 syntynyt värikäs ahvenanmaanlammas, ainoana porukasta joka on ollut emonsa kanssa vieroitusikään saakka. Moona on myöskin muuttanut Harjun Villavaakusta Alitalon tilalle. Moona valikoitui joukkoon vanhempiensa sosiaalisen luonteen ansiosta. Moona rakastaa jopa niissä määrin rapsutuksia ja halauksia, että on valmis lopettamaan syömisensä kesken, sulkemaan silmänsä ja nautiskelemaan huomiosta.

Malla ja Minna

Malla ja Minna muutti tilalle talvella 2023 vähän yllättäen, aikuisina versioina mutta passasivat porukkaan heti kuin nenä päähän! Saatiin hoodeille myös valkoinenkin lammas Minnan myötä. Malla on kuin kopio meidän Mantasta.