Alitalon tilalla tarjotaan Kelan Nuotti-valmennusta 1.1.2024 alkavalla kaudella Keski – Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella Sirian Nuotti-valmennuksen kautta. Nuotti-valmennus on nuorelle maksutonta.

Valmentajana toimii tilan muistakin toimintamuodoista tuttu Susanna (sh, th, nepsy-ja ratkaisukeskeinen valmentaja, lyhytterapeutti)

NUOTTI-valmennus on 16–29-vuotiaille nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta. NUOTTI-valmennusta voi hakea ilman lääkärinlausuntoa, eikä erillisiä hakemuslomakkeita tai liitteitä tarvita.

NUOTTI-valmennus on tarkoitettu nuorille, joilla on olennaisesti heikentynyt toimintakyky. Tämä voi estää heitä suunnittelemasta tulevaisuuttaan, aloittamasta opintoja tai työllistymästä. Valmennuksen tarkoitus on auttaa nuorta löytämään kiinnostuksen elämäntilanteeseensa, taitoihinsa, vahvuuksiinsa ja tulevaisuuden suunnitelmiin. 

NUOTTI-valmennus on nuorelle ilmaista. Tapaamiset toteutetaan kasvokkain arjen ympäristössä, osa tapaamisista on mahdollista toteuttaa etäyhteyksillä kuvapuheluina. Nuoren niin halutessaan, tapaamiset voidaan toteuttaa Alitalon tilalla täysin tai osittain eläin – ja luontoavusteisena jos se on toiveena. Meidän nuotti – valmennuksen rinnalla on siis mahdollista herättää lapsuusajan heppaharrastus uusiksi eloon tai saada kosketusta muihin eläimiin. NUOTTI-valmennus kestää 5 kuukautta. Valmennuksen ajalle on oikeutettu hakemaan kuntoutusrahaa.

NUOTTI-valmennuksen hakeminen

NUOTTI-valmennukseen mukaan hakeminen on helppoa. Soitto Kelan kuntoutusasioiden palvelunumeroon riittää ja valmennus voi alkaa heti. 

  1. Soita Kelan kuntoutusasioiden palvelunumeroon 020 692 205 ja kerro, että haluat osallistua Siria Koulutus- ja kehittämiskeskus Oy:n NUOTTI-valmennukseen 
  2. Kela tekee päätöksen, lähettää sen palveluntuottajalle (Siria Oy) ja valmentajamme ottaa sinuun välittömästi yhteyttä 
  3. Olet hyvissä käsissä. Valmennus voi alkaa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *