2024 alkaen yksilökäyntiprosessit ensisijaisesti maksusitoumuksella hyvinvointialueen kautta. Tsekkaa myös, onnistuisiko käynnit tilalla esimerkiksi Kelan tarjoaman Nuotti – valmennuksen kautta 🥰

Eläinavusteiset yksilökäynnit voivat toimia tukitoimina erilaisten haasteiden edessä, tai yksinkertaisesti arjen piristyksenä ja harrastusmuotona ympäristössä jossa erityistarpeet tai apuvälineet eivät ole esteenä tai edes hidasteena. Yksilökäynnit voidaan räätälöidä tarpeen vaatiessa tavoitteelliseksi lyhytterapeuttiseksi prosessiksi, jossa määritellään asiakkaan kanssa yhdessä tavoitteet tai määränpää, jota kohti lähdetään yhdessä tavoittelemaan eläimet apuna. Tavoitteet voivat liittyä tunne työskentelyyn, omiin haasteisiin tai muihin elämää kuormittaviin tekijöihin.

Yksilökäynneillä tutustutaan eläinten maailmaan, hiljennytään luonnon äärelle ja tarpeen mukaan prosessoidaan omia haasteita eläinten avulla jos se on osa tavoitteiden saavuttamista.

Yksilökäyntien ohjaajana toimii amk sairaanhoitaja/terveydenhoitaja/ neuropsykiatrinen valmentaja/lyhytterapeutti.

Yksilökäynnit soveltuvat moniin eri tilanteisiin ja ihmisille, esimerkiksi kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille tai ihan kelle vaan vauvasta vaariin. Käynnit todellakin räätälöidään asiakkaan haasteiden, toiveiden ja omien kykyjen mukaisesti miellyttäväksi ja mukavaksi kokemukseksi. Yksilökäynnille voi osallistua tukihenkilö tai avustaja veloituksetta, jos asiakkaan fyysinen tai psyykkinen terveydentila vaatii tukihenkilön läsnäolon.

Yhteydenotot yksilökäynneistä puhelimitse 0503082723/ Susanna tai sähköpostitse susanna.alitalontila@gmail.com