”Sikalamme”, joksi sitä kutsumme edelleen, on syntynyt vuonna 1982. Sikala on aikanaan ollut rakkaudella hoidettu perheyritys. Sikalalla on elänyt mitä moninaisimpia persoonia ja vaiheita. Samaa aikaa Vaasan kamaralla kasvoi kaupunkilaistyttö jonka sydän huusi maatilalle. Viisivuotiaasta asti paiskittiinkin töitä joka kesä mökkinaapurin heinäpelloilla ja lypsettiin lehmiä. Vuodet vierivät ja kohtalon ohjaamana sama maatilan tyttö löysi ensin elämänsä rakkauden ja myöhempinä vuosina elämänsä hevosen, Herkirin.

Herkir on kaikella viisaudellaan opettanut asioita, rohkaissut tekemään isoja ratkaisuja ja ennen kaikkea ollut kaikessa hevosuudessaan siinä vierellä valamassa uskoa toteuttaa suurta haavetta omasta maatilasta. Herkirin harja on vastaanottanut kyyneleet surujen ja menetysten hetkillä, turpa töytäissyt epätoivon hetkillä ja kaviot kopsuneet riemusta onnistumisen hetkillä. Herkir on luonut pohjan Alitalon tilan arvoille; samanarvoisuus, kunnioitus, huolenpito ja onnellisuus. Nämä neljä tulevat säilymään maatilan ideologiassa ikuisesti.

Tätä pientä sydämen mansikkapaikkaa, Alitalon tilaa ylläpidetään rakkaudella, ammattitaidolla ja erittäin suurella sydämellä. Maatilamme antaa sitä samaa onnea, mitä se pieni tyttö koki viisivuotiaana heinäpellolla. Alitalon tilan porttien sisällä tarjotaan toimintaa jota tehdään ehdoitta täydellä sydämellä asiakasta kunnioittaen, ja siitä ei tingitä koskaan.

Tervetuloa kokemaan tilalla huokuva rakkaus ja olemaan hetken aikaa osa Alitalon tilaa.