Hevoset

Alitalon tilan hevoset elävät pihatto-olosuhteissa ympäri vuoden. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hevoset saavat itse päättää viettävätkö aikaa sisätiloissa vai ulkona. Hevosillamme on käytössä heinäautomaatti, joka turvaa heinänsaannin ympäri vuorokauden neljän tunnin välein.

Herkir

Herkir on vuonna 1999 syntynyt islanninhevonen. Herkir on hevonen kaiken takana, ydin josta koko toiminta on lähtenyt. Herkir on luonteeltaan herkkä ja vaistoaa ihmisen mielialat äärettömän taitavasti. Kun Herkirille antaa aikaa ja mahdollisuuden kuunnella ja kertoa, saa hänestä parhaimman ystävän maan päällä. Kun Herkirin luottamuksen voittaa, kulkee hän vaikka kuuhun perässä. Herkiriä voi hoitaa vapaana, se myös tottelee paljon puhetta, jos sitä huvittaa. Herkir ei pidä sidottuna olemisesta, eikä sitä ole varsinaisesti syytäkään sitoa esimerkiksi hoito- tai kengitystoimenpiteiden ajaksi koska Herkir kyllä tottelee ilman narujakin. Koska Herkir on niin herkkä, on se hyvin oppivainen ja sen takia sille on hauska opettaa kaikenlaisia temppuja. Herkir osaa muun muassa pukea ihmisen kädessä roikkuvan riimun itse päälleen ja “antaa tassua” kavioiden puhdistuksen yhteydessä.

Herkir myös itse hakeutuu harjan alle, jos harjaa pitää kädessä. Herkir on mukautunut ihmisen tahtiin kävellä, siksi sen kanssa onkin hauska liikkua luonnossa koska “jos ihminen hiipii, Herkirkin hiipii”. Herkir on täydellinen peili, monessa asiassa. Herkirillä on persoonallisia omia metkuja, joista on välillä vaikea päästä kärryille. Metkut eivät missään nimessä ole pahoja, mutta esimerkiksi tallin puolelle sen saa joskus vain kauniisti laulaen korkealta samalla pitäen oikeaa kättä ilmassa vasenta jalkaa kannatellen. Eli siis suomeksi, joskus kun Herkir jotain päättää niin saattaa ottaa aikansa että yhteisymmärrys syntyy. Tämänkin se tekee kuitenkin ihanan rauhallinen pilke silmäkulmassa.

Herkir rakastaa lapsia ja on äärimmäisen huolehtivainen herra. Hän valvoo katseellaan lähistöllä olevia lapsia, ja tottelee yhtä lailla pieniä lapsia kuin aikuisiakin. Herkirin lähin ihmisystävä “siviilissä” on 3,5-vuotias Vanessa-tyttäremme joka on Herkirin oma silmäterä. Herkir seuraa Vanessaa vapaana ja “antaa tassua” kun jalkaa naputetaan.

Herkirillä alkaa jaloissa ikä painaa, ja siksi kaikki liikunta on sen omilla ehdoilla. Herkir rakastaa rauhallisia kävelyitä maastossa omien ystäviensä kanssa. Joskus kun Herkirin katse kertoo, heitetään ratsastusvyö selkään ja jolkotellaan luonnosta nauttien maastossa. Aktiiviset ratsastusvuodet ovat kuitenkin takanapäin ja nyt eletään rauhallista hevosenelämää Herkirin ehdoilla.

Hilma

Hilma on vuonna 2005 syntynyt Amerikanminiatyyri. Hilma on muuttanut Kaustiselle syksyllä 2018 Herkirin omaksi sydänkäpyseksi. Hilma on elämänsä aikana reissannut pitkin maailmaa, viime vuosina Suomen sisällä. Hän on saanut muutaman kauniin varsan, ja kukaties sellainen pieni pyörylä nähdään vielä joskus Alitalon tilallakin.

Hilma on pieni häärääjä, joka on aina valmis kaikenlaiseen toimintaan. Hilman saa mukaan muutamalla vauhtiaskeleella ja sitten mennään. Hän on ensimmäisenä aamulla höristelemässä portilla, se tunnistaa erittäin hyvin omat ihmisensä (ja niiden autot). Hilma on lauman kovapäisin ja tahdokkain rouva joka määrää tahdin. Jos Herkir tai Riepu yrittää pokkuroida, niin Hilma tarjoilee kaksi kaunista takajalkaansa vastapalvelukseksi. Ihmisille Hilma on kuitenkin kiltin utelias, mutta ruokarauhaa saa mielellään rikkoa vain omistaja.

Herkir ja Riepu on Hilmalle äärimmäisen tärkeitä, ja siksi lenkille lähdetään yleensä yhdessä. Hilma ei pidä yksinolosta, joten turhaa sitä ei yksin jätetä. Yhdessä on aina mukavampaa!

Riepu

Riepu on 14-vuotias aasitamma. Riepu valloittaa jokaikisen sydämen rauhallisuudellaan, lempeydellään, huumorintajullaan ja uteliaisuudellaan. Riepu kuuluu jo kauas; sumutorvi kajahtaa ilmoille heti kun kuulee ihmisen äänen. Riepu on lempeistä lempein aasi; sillä on mielipiteitä mutta loppuviimein jos Riepu osaisi puhua, se tuumaisi aina lopuksi “aijaa, no joo okei”. Riepu on äärimmäisen turvallinen eläin kaikenikäisten ja kaikenlaisten ihmisten kanssa. Jos sitä jokin tilanne ahdistaa, sen näkee Riepun silmistä ja korvista. Riepu on äärimmäisen hurmaava surusilmineen ja isoine korvineen.

Elmeri

Elmeri on 7-vuotias äärimmäisen ihmisrakas aasinpoikanen, jolta ei metkut lopu kesken. Elmerin talentti on tassun antaminen sekä ihmisten halailu. Elmeri on rohkea ja reipas, myöskin aina kaikkeen valmis. Elmerin lempiruokaa on kavereiden häntäjouhet.