Olen Susanna, firman pääjehu. Olen valmistunut vuonna 2009 mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitajaksi ja vuonna 2013 sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi. Työkokemusta mielenterveystyöstä ja sittemmin omassa yrityksessä myös kehitysvammatyöstä on kertynyt 14 vuotta. Sijaishuollon perhehoitajana toimiessa on karttunut kokemusta 11 vuoden ajan.

Yritystäni  varten olen suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon sekä käynyt greencare-opinnot. Lisäksi olen opiskellut neuropsykiatriseksi  valmentajaksi sekä suorittanut psykologian perusopinnot. Vuonna 2023 valmistuin lyhytterapeutiksi ja ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi.

Luonteeltani olen luova ja energinen. Minulle elämä on yksi iso kotiläksy, matka jonka aikana ei ole koskaan valmis. Tärkeintä on olla avoin elämälle ja ympärillä oleville ihmisille. Meidän puljussa mikään ei ole mustavalkoista, aivan viimeisenä ideologiamme tai toimintaperiaatteemme. Saatan olla myös hieman itsep. siis päämäärätietoinen. Toivon ja oletan etten myöskään ehkä ole kaikista farmareista vakavin persoona.

Elämä on usein kevyempää kulkea hymy taskussa ja optimismin jyväsiä takataskussa. Usein pieni pilke silmäkulmassa keventää elämää, tämä toivottavasti näkyy sekä maatilan ympäristössä että ajatusmaailmassa. Asiat vain ovat niin paljon kevyempiä oikean asenteen avulla, ja olen äärimmäisen iloinen että minulla on oma mansikkapaikka jossa jokainen porteista saapuva saa olla täysin oma itsensä.

Kaikenlainen luontoon liittyvä liittyy myös omaan elämään; siellä voi tehdä kaikkea aarteiden löytämisestä henkiseen latautumiseen. Nautin puuhailla kaikenlaista luovaa askartelusta maalaamiseen, ja lempipuuhaani on viettää aikaa metsässä (vaikka kiviaarteita etsien, joka muuten on myös kivaa). Olen vahvasti hullaantunut viherkasveihin, tatuointeihin ja kylmäuintiin 😍

Olen koko elämäni viettänyt eläinten ja luonnon parissa ja näiden hyvinvointi on ollut minulle äärimmäisen tärkeää. Eläimet ovat olleet kaikissa elämänkäänteissä mukana, seisoen vahvasti vierellä. Kun huolet on painaneet mieltä, minut on löytänyt metsästä, ja silloin kun huolet ei ole painaneet mieltä, minut on löytänyt metsästä. Ei ole ollut myöskään päivääkään, etten olisi saanut painaa poskeani jonkun rakkaan ystävän turkkia vasten. Ei päivääkään, ettei jonkun suuret ja viattomat silmät olisi päivääni valaisseet. Eläimet ovat olleet viittomassa elämääni onnellisuutta ja valoa, ja ne on myös olleet opastamassa sille polulle josta tämä yritys sai alkunsa. Sitä onnen ja valon tunnetta haluan jakaa ihmisille, olla opettamassa ja tarjoamassa niitä onnen tunteita joita eläimet ja luonto voivat ihmiselle tarjota kunhan vain avaamme sydämemme. Olen mielelläni viitoittamassa ihmisille päämäärää kohti luonnon ja eläinten sanatonta taikaa.

Olen etuoikeutettu saadessani olla ohjaajana maatilalla jossa voi ihmisten, luonnon ja eläinten kanssa yhdistää hyvän elämän kulmakiviä; tasa-arvoisuutta, huolenpitoa, kunnioitusta ja onnellisuutta, omista erityispiirteistä huolimatta. Toivon, että jokaisella tilalla toimivalla on hyvä olla ja kotiin lähtiessä on hyvä mieli. Toivon että voin omien oppien avulla olla auttamassa ikimuistoisissa kohtaamisissa ja elämän solmujen selviämisessä.

Toimin Alitalon tilan ohjaajana ja yrityksen omistajana. Pääasiassa toimin itse kaikessa asiakastyössä. Jos jostain syystä tämä letti ei farmilla liehu, asialla täytyy olla maailman paras sijaisemme Reeta joka luotsaa työtoimintaa aina välillä. Hänen yhtenä tärkeimpänä tehtävänään on myös hakea ne esineet korkeilta paikoilta joihin en itse uskalla, tärkeimpänä tietysti Jooseppi-tonttu aitan ylisille joulun aikaan.

Tavoitteeni maatilani toiminnassa on tuoda hymyä huulille ja tarjota värinpilkahduksia arkeen. Elämä tilalla ei ole aina niin vakavaa, meillä saa heittää kireät pipot nurkkaan ja olla sellainen kuin on. Meillä usein laulu raikaa, joskus taas itkettää ilosta tai surusta, kaikki tunteet mahtuu samaan tilaan. Yhdessä kaikenlaiset tunteet on paljon kevyempiä kannatella.

-Susanna