Olen Susanna, mieleltäni ikuisesti 25 vuotta mutta virallisesti syntynyt vuonna 1987. Toimin Alitalon tilan yrittäjänä ja työskentelen tilan yksilö -ja ryhmätoiminnan ohjaajana. Lisäksi toimimme sijaisperheenä. Ennen yritystoimintaa työskentelin 11 vuotta psykiatrisen hoitotyön parissa lähi- ja sairaanhoitajana.

Koulutustaustani on

  • Päihde- ja mielenterveystyön lähihoitaja
  • Terveydenhoitaja
  • Sairaanhoitaja
  • Yrittäjän at
  • Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja
  • Psykologian perusopinnot 30op
  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (2024 ->)

Luonteeltani olen jämäkkä ja luova, tavoittelen mielelläni korkeuksiin ja teen töitä saavuttaakseni unelmani. Elämä on usein kevyempää kun siihen suhtautuu ripauksella huumoria, usein pieni pilke silmäkulmassa keventää asioita. Tämä toivottavasti näkyy sekä maatilan ympäristössä että ajatusmaailmassa. Olen äärimmäisen iloinen että minulla on oma mansikkapaikka jossa jokainen porteista saapuva saa olla täysin oma itsensä. Myös minä itse!

Perheeseemme kuuluu aviomieheni lisäksi kaksi lasta. Biologinen tyttäremme on syntynyt vuonna 2015, nuoresta iästään huolimatta hoitelee maatilamme eläimet sujuvasti. Yrityksemme eläimet ovatkin vahvasti mukana arjessamme myös vapaa-ajalla. Kaikki eläimet ovat osa arkeamme ja perhettämme, asiakastyön ulkopuolella hoidamme tilan ympäristöä ja eläimiä porukalla.

Olen koko elämäni viettänyt eläinten parissa ja niiden hyvinvointi on ollut minulle äärimmäisen tärkeää. Eläimet ovat olleet kaikissa elämänkäänteissä mukana, seisoen vahvasti vierellä. Ei ole ollut päivääkään, etten olisi saanut painaa poskeani jonkun rakkaan ystävän turkkia vasten. Ei päivääkään, ettei jonkun suuret ja viattomat silmät olisi päivääni valaisseet. Eläimet ovat olleet viittomassa elämääni onnellisuutta ja valoa. Tätä tunnetta haluan jakaa ihmisille, olla opettamassa ja tarjoamassa niitä onnen tunteita joita eläimet ja luonto voivat ihmiselle tarjota kunhan vain avaamme sydämemme.

Minulle, Susannalle, yrittäjänä on suuri kunnia jatkaa mieheni sukuun kuuluvaa Alitalon tilaa, joka on viime vuosina kokenut päivityksen tälle vuosituhannelle. Toivon, että pilven reunalta seurataan sikalan tarinan jatkumista hyvillä mielin.

Olen etuoikeutettu saadessani olla ohjaajana maatilallamme jossa voi ihmisten ja eläinten kanssa yhdistää hyvän elämän kulmakiviä; tasa-arvoisuutta, huolenpitoa, kunnioitusta ja onnellisuutta, omista erityispiirteistä huolimatta. Toivon, että jokaisella tilalla toimivalla on hyvä olla ja kotiin lähtiessä on hyvä mieli. Tavoitteeni maatilani toiminnassa on tuoda hymyä huulille ja tarjota värinpilkahduksia arkeen. Elämä tilalla ei ole myöskään vakavaa, meillä saa heittää kireät pipot nurkkaan ja olla sellainen kuin on. Saa toki olla kireäkin pipo päässä mutta tilan lampaat ruukaa napsia sellaiset pois päästä.

-Susanna