Koska tilalla asuu eläimiä, isoja ja pieniä ja meidän vierailijammekin ovat joskus pieniä, on hyvä muistuttaa muutamista tilan pelisäännöistä ja turvallisuusohjeista jotka joskus saattavat tuntua itsestäänselvyyksiltä.

Tilan ilmoitustaululla on turvallisuusasiakirja, johon toivomme kaikkien tilalla asioivien tutustuvan.

  • Tilalla liikutaan rauhallisesti kävellen, ei juosta eikä säntäillä.
  • Huomioithan vaatetuksesi; tilalla rapatessa roiskuu eli pukeudu säänmukaisiin tallivaatteisiin ja turvallisiin kenkiin. Turvakengät on hyvä turvaväline.
  • Puhutaan rauhallisesti. Huudetaan vain, jos on hätätilanne.
  • Eläimiä käsitellään saatujen ohjeiden mukaisesti
  • Hevosaitaukseen menosta ilmoitetaan aina ohjaajalle ja se tapahtuu valvotusti. Hevosaitauksessa on suositeltavaa pitää kypärää päässä hevosia käsiteltäessä. Hevosia ei lähestytä takaa hiljaa, vaan etuviistosta rauhallisesti jutellen. Hevoset eivät näe suoraa taaksepäin ja voivat täten säikähtää.
  • Jos liikut muilla hevostalleilla, toivomme että huuhtelisit kenkäsi eläintilan eteisessä olevalla Virkon S- suihkeella tartuntatautien estämiseksi.
  • Tupakointi tapahtuu siihen merkityllä paikalla, tulipalovaaran takia tupakointi täytyy tapahtua sille merkityllä paikalla. Tupakan tumpit pyydämme laittamaan tuhkakuppiin, ei maahan.

Tilamme eläimet ovat ihmisystävällisiä, sosiaalisia ja kilttejä. Monia niistä on syntymästään asti opetettu runsaaseen käsittelyyn ja totutettu erilaisiin asioihin. Aina täytyy kuitenkin muistaa, että eläimillä on luontaiset vaistot ja lajityypilliset ominaisuudet jotka saattavat joskus aiheuttaa väärinymmärryksiä. Tästä syystä rauhallinen käytös takaa toimivan yhteistyön jokaisen eläinlajin kanssa. Halu ymmärtää ja opetella lajityypillistä käyttäytymistä avaa myös aivan uudenlaisen eläinten maailman!