ILMOITTAUTUMINEN KERHOON ON PÄÄTTYNYT

”Until one has loved an animal, a part of one’s soul remains unawakened”

Meillä jokaisella on tarve kokea onnistuneensa, tarve kokea kosketusta, meillä on taito olla hyvä ja ystävällinen ja olemme kasvaneet avaamalla sydämen toiselle. Joissain tilanteissa tämä voi olla haasteellista ihmisen omien erityispiirteidensä takia. Alitalon tila haluaa tarjota ihan kaikille mahdollisuuden päästä lähelle eläimiä, luonnon mestariteoksia jotka kohtaavat jokaisen ihmisen yhtä suurella sydämellä ja antavat jokaiselle ojennetulle kädelle mahdollisuuden tulla nähdyksi. Meidän porteista lähdetään kotiin reppu täynnä rakkautta.

Tärkeintä kaikessa on ojentavan käden hellä kosketus ja halu tulla ystäväksi.

Alitalon tilalla pyörähtää käyntiin 20.7 – 17.8 tiistaisin klo 12 – 13 viiden kerran sarja toiminnallista ryhmää joka on suunnattu esimerkiksi kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille tai erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Kerholle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Talliryhmässä ei erityisyys tule vastaan, sillä toimintaa ohjaa sairaanhoitaja ja toimintaympäristö on rakennettu erityistarpeet huomioonottaen.

Kokoontumiskerroilla tehdään osallistujien toiveiden ja kykyjen mukaisesti maatilan kevyitä töitä sekä hoidetaan tilan eläimiä. Kaikki askareet tehdään yhteistyössä osallistujien kanssa. Jokainen ryhmäkerta päättyy kiireettömään kahvihetkeen eläinten keskellä kesästä ja eläimistä nauttien.

Ryhmään mahtuu kerrallaan viisi osallistujaa avustajineen, mukaan saa osallistua veloituksetta osallistujan avustaja tai tukihenkilö jos osallistujalla on tarve saada henkilökohtaista apua kerhon aikana, kuten wc-käynneissä, liikkumisessa tai tulkkaamisessa. Maatilan ympäristö on esteetön, joten myös apuvälineitä käyttävät pystyvät osallistumaan ryhmään.

HUOM! Kerhon jälkeen on mahdollista jatkaa sopimuksella tilan eläinavusteista toimintaa yksilökäynteinä, jolloin asiakas voi varata oman säännöllisesti toistuvan käyntiajan tilalle, myös näihin käynteihin avustajan on mahdollisuus osallistua veloituksetta.